Scovillen asteikko

Scovilleasteet (SHU)Chili
15 000 000-16 000 000Puhdas dihydrokapsaisiini ja kapsaisiini. Tämän tulisempaa ei ole!
8 600 000-9 100 000Muita kapsaisinoideja
7 100 000Chiliharrastajien kunnioittama ”The Source” chilikastike. On tulista.
2 000 000-5 300 000Turvasumutteet – pepper spray.
2,009,231Trinidad Moruga Scorpion – Mexicon osavaltion yliopiston Chili-instituutin testien mukaan maailman tulisin chili
1,569,383SMOKIN’ ED’S CAROLINA REAPER® Guinness World Recordsin mukaan maailman tulisin chili
855 000-1 041 427Bhut Jolokia
350 000-580 000Red Savina Habanero
100 000-350 000Habanero, Scotch Bonnet, Datil, Rocoto, African Birdseye, Madame Jeanette
50 000-100 000Thai chili, Malagueta, Tepin, Pequin
30 000-50 000Cayanne, Tabasco (chili)
10 000-23 000Serrano
2 500-8 000Jalapeño, Guajillo, New Mexico, Hungarian Wax
500-2 500Anaheim, Poblano, Rocotillo, Champion
100-500Pimento, Pepperoncini
0Vihannespaprika, Aji Dulce Amarillo

0-10 asteikko

Koska Scovillen asteikko on vaikea hahmottaa, on aikoinaan (kun luultiin, että Habanero on tulisin) luotu 0-10 asteikko, jossa äärimmäistä tulisuutta edustaa Habanero. 0-10 asteikko on käytännöllinen kertomaan kuluttajalle tulisuuden, sillä 10 tällä asteikolla on jo useimmille aivan liikaa sellaisenaan! Myöhemmin on löydetty tulisempiakin chilejä –  kertaluokkiakin tulisempia – asteikkoa ei kuitenkaan tarvitse muuttaa, sillä niiden tulisuutta kuvataan asteikolla 10+ merkinnällä.

Chiliyhdistys suosittelee 0-10 asteikon käyttöä sen helpon ymmärrettävyyden vuoksi. Scovillen asteikko sopii parhaiten absoluuttiseen vertailuun, jos sellaiselle tulee tarvetta.